ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

IMG_20151117_101920

Επιλέγουμε μια σημαδιακή μέρα όπως η 17 Νοέμβρη την ημέρα όπου η καταστολή “χτύπησε” την πόρτα του πολυτεχνείου. Εκεί στεγάζονταν οι αγώνες όσων αντιστάθηκαν στη χούντα και πολέμησαν για τα αυτονόητα (ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ), για τα οποία αγωνιζόμαστε μέχρι και σήμερα, παρότι έχουν περάσει “δεξιές” και “αριστερές” κυβερνήσεις. Τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και οι ελάχιστες ελευθερίες που μας έχουν απομείνει όλο και χάνονται ενώ κάθε μορφή αντίστασης καταστέλλεται. Άλλωστε βλέπουμε καθαρά πως κανένας αντιπρόσωπος / ηγέτης /μεσσίας δεν θα φέρει την λύση. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή θα έρθει μόνο μέσα από την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και από τον οριζόντιο τρόπο λήψης αποφάσεων.

Αποφασίσαμε να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη, να δώσουμε ζωή σε έναν άδειο χώρο. Οι καταλήψεις είναι ένα μέσο αντίστασης απέναντι στις εξουσιαστικές δομές, τις μουχλιασμένες υποσχέσεις τους και ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης. Διεκδικούμε λοιπόν αυτό που μας ανήκει. Τον πανεπιστημιακό χώρο ελεύθερο και ανοιχτό για την κοινωνία.

Αυτός ο χώρος επιδιώκουμε να γίνει ένα σημείο αναφοράς για οποιονδήποτε θέλει να δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια της άμεσης δημοκρατίας, της αντιιεραρχίας και της αυτοδιαχείρισης. Πολιτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές ομάδες ή συλλογικότητες όπου συμφωνούν με τα πολιτικά προτάγματα του στεκιού, θα μπορούν να στεγαστούν και η συμμετοχή τους στις συνελεύσεις του χώρου (τουλάχιστον στο διαχειριστικό κομμάτι) είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή. Ξεκάθαρο είναι ότι δεν χωράνε φασίστες, ρατσιστές, σεξιστές και ομοφοβικοί καθώς και κόμματα – παρατάξεις αφού είναι ακόμη ένα γρανάζι της κρατικής μηχανής.

Στη συνέλευση του στεκιού θα παίρνονται αποφάσεις για την διαχείριση του χώρου καθώς και για τον πολιτικό του λόγο και δράση. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με σκοπό την ομοφωνία μέσω συνδιαμόρφωσης, χωρίς κάποιου είδους εκλογικής διαδικασίας.

Στόχος του στεκιού είναι να περάσει η διαχείριση του πανεπιστημιακού χώρου στα χέρια των φοιτητών και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την κοινωνία. Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του πανεπιστημίου (βλέπε σίτιση , στέγαση, συνεργείο καθαρισμού). Παράλληλα επιδιώκουμε την ενεργοποίηση του φοιτητικού κινήματος και την δημιουργία νέων δομών, όπως βιβλιοθήκη, καφενείο κ.α. Επίσης στόχος είναι να αποδείξουμε,τόσο σε αυτούς που διαφωνούν όσο και σε αυτούς που διστάζουν,ότι η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση, η συνδιαμόρφωση μέσω αμμεσοδημοκρατικών και αντιιεραρχικών συνελεύσεων, είναι τα χαρακτηριστικά μιας συνέλευσης-συλλογικότητας για να διαχειριστεί ένα τέτοιο εγχείρημα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε πραγματικά να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

10,100,1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ