Κείμενο σχετικά με τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ

Στις 24/02/20 κατά τις μεσημεριανές ώρες, ένας μπάτσος, εκτός υπηρεσίας, με πολιτικά μπήκε στον χώρο της ΑΣΟΕΕ με στόχο να παρενοχλήσει μικροπωλητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του φοιτητές/τριες,  τον απομόνωσαν, αυτός ένιωσε απειλή και έβγαλε ανενόχλητος το όπλο του σημαδεύοντας τους/τες. Τα παιδιά παρά τον άμεσο κίνδυνο στον οποίο βρίσκονταν, δεν υποχώρησαν. Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασαν διμοιρίες των ΜΑΤ για να φυγαδεύσουν τον συνάδελφο τους, που συνέχιζε να σημαδεύει και να απειλεί τις ζωες των φοιτητών. Η επίσημη αφήγηση της αστυνομίας και των ΜΜΕ, ήταν ότι ο μπάτσος  βρισκόταν στον χώρο για να βρεθεί με οικείο του πρόσωπο,  καθώς και ότι ξυλοκοπήθηκε απο μάζα ατόμων και σε θέση άμυνας αναγκάστηκε να τραβήξει το όπλο του, κάτι το οποίο δεν ισχύει.  Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μας εκπλήσσει, ούτε είναι το μοναδικό,  καθώς τα περιστατικά καταστολής και επίδειξης δύναμης από την αστυνομία σε πανεπιστημιακούς χώρους και όχι μόνο, όλο και αυξάνονται.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνοντας την σκυτάλη το πρώτο πράγμα που έκανε όσον αφορά την παιδεία, ήταν να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο, με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας και να επεκτείνει την αστυνομοκρατία μέσα στις σχολές. Στα μάτια της κυβέρνησης, υπεύθυνοι για την “ανομία” δεν είναι όσοι πραγματικά βλάπτουν την φοιτητική κοινότητα, αλλά όσοι/όσες αγωνίζονται στο ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα , διάφοροι μικροπωλητές και κομμάτια των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο επιτίθεται σε κάθε εξεγερτικό και αδύναμο στοιχείο, την ώρα που αφήνει ανέγγιχτους  και κάνει πλάτες σε μαφιόζους και εφοπλιστές, που τροφοδοτούν το κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών.

Το κράτος για άλλη μια φορά χρησιμοποιεί κατασταλτικές μεθόδους ενάντια στις καταλήψεις, στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και στις αντιεξουσιαστικές πολιτικές ομάδες που δρουν μέσα στις σχολές, με κύριο στόχο να σπείρει την τρομολαγνεία και να καταπατάξει οτιδήποτε στέκεται εναντία στα οικονομικοπολιτικά του συμφέροντα.  Την ίδια ώρα που ιδιωτικοποιείται η παιδεία και οι ανάγκες τις φοιτητικής κοινότητας, δίνεται χώρος σε ιδιωτικές εταιρίες να εισχωρούν και να δρουν ανενόχλητα εις βάρος μας. Τα πιο απτά παραδείγματα είναι πως το μεγαλύτερο κομμάτι της φοιτητικής κοινότητας δεν έχει πρόσβαση σε δωρεάν σίτιση και στέγαση, καθώς όλοι/ες αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε την μεταφορά μας από και προς τη σχολή.

Εμείς ως κομμάτι του ελευθεριακού και καταληψιακού κινήματος, θα βρισκόμαστε πάντα ενάντια στις μεθοδεύσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, στεκόμενοι/ες ενάντια στην εισχώρηση ιδιωτικών εταιρειών και μπάτσων μέσα στις σχολές μας. Θα δρούμε αλληλέγγυα μεταξύ μας συλλογικοποιόντας τις ανάγκες και τους αγώνες μας ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλευσης.

ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤ(ΡΙ)ΕΣ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Κατάληψη Αντιδραστήριο, ΤΕΙ Λάρισας

(Η συνέλευση Αντιδραστηρίου είναι ανοικτή και πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 2μμ στον χώρο του στεκιού)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*